Szczegóły oferty
Blugrass to przestrzeń, w której dbamy o idealne warunki do odkrywania nowych smaków i wrażeń. Tym razem przyszła pora na spotkanie z wyjątkowym i nieoczywistym pairingiem.
Twórcy whisky Glenmorangie wykorzystują nieskończoną wyobraźnię i pięć kluczowych składników – drewno, wodę, jęczmień, drożdże i czas – aby tworzyć pyszne single malt whisky. Doskonalą swoje rzemiosło od ponad 180 lat. Ich delikatny i owocowy destylat powstaje w alembikach wysokich jak żyrafa, co pozwala na uzyskanie większej łagodności smaku i aromatu. Pod przewodnictwem Dyrektora Kreatywnego, Dr. Billa Lumsdena, ta wyjątkowa ekipa ma misję wprowadzania nowych smaków i możliwości do świata single maltów.
W sobotnie wieczór degustować będziemy pięć rodzajów Glenmorangie pod czujnym okiem Stanisława Domina, oficjalnego ambasadora marki w Polsce. Trunkom towarzyszyć będą specjalnie wyselekcjonowane na tę okazję wyroby manufaktury cukierniczej blugrass delice. Niepowtarzalny charakter szkockiej whisky, połączony z wyrafinowanymi teksturami, barwami i smakami naszych deserów, pozwoli uczestnikom spotkania poznać zupełnie nowy wymiar kulinarnej rozkoszy, która zaskoczy i zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy życia. Wszystko to w swobodnej i przyjaznej atmosferze, sprzyjającej wspólnym toastom i rozmowie.
A zatem - gotowi na nowe, fantastyczne doświadczenie i wieczór pełen niecodziennych wrażeń? Zarezerwujcie swoje miejsca już dziś!
Degustacja rozpocznie się w sobotę 9 listopada o godz. 19 w blugrass w Sopocie przy ul. Bitwy pod Płowcami 54.