Szczegóły oferty
Słynne motto włoskiego projektanta inspiruje nie tylko świat mody ale również zespół naszych szefów kuchni, którzy pasję do tworzenia przeistaczają w pełne nieoczywistości dania. Odczarowane z wygórowanych wyobrażeń, odarte ze zbędnej etykiety, klasyczne, prawdziwe, idealne na sylwestrowy wieczór, bo pozostające w pamięci na długo.
Ten wyjątkowy, ostatni w 2024, wieczór połączy w sobie tradycje kuchni francuskiej z finezyjnie skomponowanymi dodatkami, których smaki i tekstury stworzą iście nieoczywiste widowisko. Przed Państwem noc pełna kulinarnych inspiracji, której towarzyszyć będzie kameralna atmosfera sprzyjająca sylwestrowej celebracji.
Sześciodaniowa kolacja serwowana:
O kulinarne doznania zadba nasz niezawodny zespół kucharzy i cukierników z Blugrass bistrot, którzy czuwać będą nad każdym elementem serwowanego menu. Specjalnie skomponowane menu przeniesie Państwa do świata kulinarnych wrażeń, w których dominować będą francuskie smaki wzbogacone aromatycznymi ziołami i warzywa z własnego ogrodu. Doskonałym dopełnieniem kolacji będą propozycje starannie wyselekcjonowanych win z francuskich winnic.
Po kolacji zapraszamy do Blugrass hall na imprezę w stylu disco LET’S DANCE, gdzie o północy wzniesiemy wspólny toast za pomyślność i przychylność Nowego Roku.
Program wieczoru:
19:00 - 22:00 - muzyka na żywo w hotelowym lobby
19:30 - 20:00 - otwarcie restauracji i koktajl powitalny
20.00 – 23.00 - kolacja degustacyjna
23.00 – 3.00 – impreza disco LET’S Dance w Blugrass hall
Menu degustacyjne:
1 Mini tarta z truflowym serkiem mascarpone, szczypiorkiem i tartą truflą
2. Tatar z tuńczyka z pikantnym chutney pomidorowym, awokado, olejem sezamowym oraz kiełkami kyona mustrad
3. Zupa krem z topinamburu z kawiorem jabłkowym, oliwą z orzechów laskowych i miodem limonowym
4. Stek z pniewskiej polędwicy wołowej z purée z karczocha, dzikim brokułem, piklowanymi opieńkami i sosem pieprzowym demi glace
5. Mus z gorzkiej czekolady, biszkopt migdałowy, żurawina marynowana w syropie, czekolada z solą morską, gelato pistacjowe
6. Petit four- trufla palona czekolada, pate de fruit śliwka węgierka, macaron truskawka szampan
Menu degustacyjne – opcja wegetariańska
Mini tarta z truflowym serkiem mascarpone, szczypiorkiem i tartą truflą
Borowik szlachetny w emulsji winno-śmietanowej, purée z pietruszki, oliwa lubczykowa, chipsy z boczniaka oraz kiełki kyona mustard
Zupa krem z topinamburu z kawiorem jabłkowym, oliwą z orzechów laskowych i miodem limonowym
Pieczona dynia piżmowa z konfiturą cebulową, czarną kurką oraz olejem z pestek dyni
Mus z gorzkiej czekolady, biszkopt migdałowy, żurawina marynowana w syropie, czekolada z sola morską, gelato pistacjowe
Petit four- trufla palona czekolada, pate de fruit śliwka węgierka, macaron truskawka szampan
Pairing win i alkoholi: dodatkowo płatny