Szczegóły oferty
Słynne motto włoskiego projektanta inspiruje nie tylko świat mody ale również zespół naszych szefów kuchni, którzy pasję do tworzenia przeistaczają w pełne nieoczywistości dania. Odczarowane z wygórowanych wyobrażeń, odarte ze zbędnej etykiety, klasyczne, prawdziwe, idealne na sylwestrowy wieczór, bo pozostające w pamięci na długo.
Ten wyjątkowy, ostatni w 2024, wieczór połączy w sobie tradycje kuchni francuskiej z finezyjnie skomponowanymi dodatkami, których smaki i tekstury stworzą iście nieoczywiste widowisko. Przed Państwem noc pełna kulinarnych inspiracji, której towarzyszyć będzie kameralna atmosfera sprzyjająca sylwestrowej celebracji.
Sześciodaniowa kolacja serwowana:
O kulinarne doznania zadba nasz niezawodny zespół kucharzy i cukierników z Blugrass bistrot, którzy czuwać będą nad każdym elementem serwowanego menu. Specjalnie skomponowane menu przeniesie Państwa do świata kulinarnych wrażeń, w których dominować będą francuskie smaki wzbogacone aromatycznymi ziołami i warzywa z własnego ogrodu. Doskonałym dopełnieniem kolacji będą propozycje starannie wyselekcjonowanych win z francuskich winnic.
Po kolacji zapraszamy do Blugrass hall na imprezę w stylu disco LET’S DANCE, gdzie o północy wzniesiemy wspólny toast za pomyślność i przychylność Nowego Roku.
Program wieczoru:
19:00 - 22:00 - muzyka na żywo w hotelowym lobby
19:30 - 20:00 - otwarcie restauracji i koktajl powitalny
20.00 – 23.00 - kolacja degustacyjna
23.00 – 3.00 – impreza disco LET’S Dance w Blugrass hall
MENU DEGUSTACYJNE:
- Mini tarta z truflowym serkiem mascarpone, szczypiorkiem i tartą truflą
- Tatar z tuńczyka z pikantnym chutney pomidorowym, awokado, olejem sezamowym oraz kiełkami kyona mustrad
- Zupa krem z topinamburu z kawiorem jabłkowym, oliwą z orzechów laskowych i miodem limonowym
- Stek z pniewskiej polędwicy wołowej z purée z karczocha, dzikim brokułem, piklowanymi opieńkami i sosem pieprzowym demi glace
- Mus z gorzkiej czekolady, biszkopt migdałowy, żurawina marynowana w syropie, czekolada z solą morską, gelato pistacjowe
- Petit four- trufla palona czekolada, pate de fruit śliwka węgierka, macaron truskawka szampan
MENU DEGUSTACYJNE - OPCJA WEGETARIAŃSKA:
- Mini tarta z truflowym serkiem mascarpone, szczypiorkiem i tartą truflą
- Borowik szlachetny w emulsji winno-śmietanowej, purée z pietruszki, oliwa lubczykowa, chipsy z boczniaka oraz kiełki kyona mustard
- Zupa krem z topinamburu z kawiorem jabłkowym, oliwą z orzechów laskowych i miodem limonowym
- Pieczona dynia piżmowa z konfiturą cebulową, czarną kurką oraz olejem z pestek dyni
- Mus z gorzkiej czekolady, biszkopt migdałowy, żurawina marynowana w syropie, czekolada z sola morską, gelato pistacjowe
- Petit four- trufla palona czekolada, pate de fruit śliwka węgierka, macaron truskawka szampan
Pairing win i alkoholi: dodatkowo płatny.
Cena kolacji na etapie zakupu pobytu sylwestrowego w hotelu 600 zł / os
Rezerwuj z pobytem i zyskaj rabat! Sprawdź ofertę naszych pokoi.
W Radisson Blu, Sopot przygotowaliśmy aż 3 propozycje pożegnania roku 2024 i powitania Nowego Roku 2025.
Rodziny z dziećmi zapraszamy do wspólnej zabawy na imprezie sylwestrowej Fluo Party. Nie zabraknie tu konkursów i animacji dla najmłodszych. Rodzice będą mieli okazję powitać nowy rok na dwóch imprezach jednocześnie. Kiedy dzieci będą bawiły się pod czujnym okiem naszych animatorów dorośli będę mogli poszaleć na parkiecie Let's Dance. Kliknij i poznaj szczegóły oferty sylwestrowej Fluo Party!
Osoby pełnoletnie zapraszamy do powitania roku 2025 na imprezie tanecznej w stylu disco: Let's Dance. Kliknij i poznaj szczegóły oferty sylwestrowej Let's Dance!